Bavaria Oud Bruin 3% alc.

Bron: Wikipedia.org

Bavaria Oud Bruin

Bavaria oud Bruin 3% alc.

De brouwerij is een van de oudste van Nederland. In 1719 werd voor het eerst melding van deze brouwerij gemaakt. Deze was eigendom van Laurentius Moorees en stond bekend als 'De Kerkdijk', naar de straat waaraan de brouwerij was gelegen. Mogelijk ging deze activiteit zelfs terug tot het jaar 1680. Er is dan echter eerder sprake van een aan een thuis verricht ambacht dan aan een fabriek. Sinds 1764 is de brouwerij in het bezit van de familie Swinkels, die afstamt van de schoonzoon van Moorees. De kleinschalige brouwerijen verdwenen geleidelijk en brouwerij 'De Kerkdijk' was een van de bedrijven die overbleef en groeide. In die jaren werd aan de uitbreiding van de afzet gewerkt, waarbij men vanaf 1890 zelfs tot Helmond doordrong.
De aanleg van het Wilhelminakanaal in 1918 zorgde eveneens voor extra omzet, alsmede een aanvoerweg. De grondstoffenschaarste tijdens de Eerste Wereldoorlog zorgde voor een verdere concentratie van brouwerijen.

Bavaria Oud Bruin voor de liefhebber van een niet te zwaar bier met een milde afdronk is er het zoetere bier met een laag alcoholpercentage van 3 %: Bavaria Oud Bruin. Dit bier wordt gebrouwen uit donkere Bavaria moutsoorten en heeft een hoog restextract wat bijdraagt aan het zoete karakter.

Voor meer informatie, kijk op: Website Bavaria Oud Bruin