Grimbergen Dubbel 6.5% alc.

Bron: Wikipedia.org

Grimbergen Dubbel

Grimbergen Dubbel 6.5% alc.

De mengeling van verschillende moutsoorten geeft Grimbergen Dubbel deze typisch dieprode "Bourgogne" kleur.

Smaak: Grimbergen Dubbel is een zoet-bitter bier met veel volheid en toetsen van karamel. Het is een heel rijk bier met dubbele gisting waarvan u optimaal kan genieten in uw vrije tijd (Alc.6.5 % vol. )

Grimbergen is een Belgisch abdijbier. Het wordt gebrouwen door Brouwerij Maes te Alken. Vroeger werd Grimbergen in Jumet gebrouwen, maar na de sluiting in 2007, ging de productie over naar Alken. Brouwerij Maes is een onderdeel van Heineken, maar bij de overname werd Grimbergen toegewezen aan Brouwerij Carlsberg. Heineken kreeg wel een langdurige licentie op het merk. Voor de Belgische markt maakt brouwerij Maes het bier, maar voor het buitenland zorgt Carlsberg zelf voor de productie.

In het jaar 1128 bouwde de Heilige Norbertus in de Brabantse gemeente Grimbergen een abdij voor de kloosterorde der Norbertijnen. Naast de religieuze taken legden de paters zich toe op de kunst van het brouwen. Samen met de afschaffing van het klooster tijdens de Franse Revolutie verdween ook de brouwerij. Bij de latere heroprichting van de abdij werd er geen brouwerij meer voorzien. De Optimo Bruno werd echter nog wel op bestelling gebrouwen door de heren Janssens en Peeters. In 1958 werd besloten om met de brouwerij Maes de Grimbergen op de markt te brengen. Er zijn diverse soorten op de markt.
Een deel van de gebouwen van de Abdij van Grimbergen is ingericht als abdijbiermuseum.

Grimbergen Dubbel is het eerste bier dat werd gebrouwen in 1958 en bevat 6,5% alcohol. Op dat moment werd het gebrouwen in Waarloos.

Voor meer informatie, kijk op: Website Grimbergen Dubbel